ZOEKEN

 

Word wijnkenner in slechts 4 dagen

Wijnen in de Provence

e-mail

Verhuur
Vakantiewoningen
Prestige villa's
Gîtes
Chambres d'hôtes
Last Minutes
Hotels wereldwijd
Vakantieparken
Campings
TGV
Vliegtickets
Reisbijstand &
Annulatieverzekering

Diverse
Nieuwbouw
Juridisch advies
Auto Verhuur
Wie zijn wij
Contact
Partners
Huiseigenaren

Artikelen
Fietsreizen
Beklimming Mt Ventoux
Tour de France - Cols
Mountainbiken 4 d
Les Alpilles - 8 d
Wandelreizen
Provence toppers
Wijnwandelreis 7 d
Anders Reizen
Ezeltrektocht 8 d
Wijnarrangement Bedoin
Canyoning
Rondreis in 2CV - 4 d
Reis met een geit - 9 d
Uitstappen
Markten
Apt
Avignon
Fontaine de Vaucluse
Gordes
Isle sur la Sorgue
Lourmarin

Pernes les Fontaines
Rustrel
Saint Didier
Sault
Séguret
Steden en dorpen
Leuk met kinderen
Toulouranc
Cascades de Sautadet

Snoepmuseum
Ezeltocht daguitstap
Waterpretparken
Aquapark Nyons
Aqualand Cap d'Agde
Bouscarasse Uzès
Watersport
Kayakken
Avontuur - Actief
Klimparcours
Natuur
De kale berg  
Okergroeves Roussillon
Dentelles de Montmirail
Colorado Provençal
Fietsen
Mont Ventoux
Fietsverhuur
Fietsroutes
Vliegen
Rondvluchten
Zweefvliegen
Parapente
Ballonvaart
Evenementen
Festival van Avignon
De Choralies
Monumenten
Palais des Papes
Pont Saint Bénézet
Amfitheaters
Orange
Vaison la Romaine
Musea
Haribo
Wijnen
Wijn
Châteauneuf de Pape

 

 

 

Wijnarrangement in Bédoin - 4 dagen

Voor het boeken van deze wijn arrangement klik op bovenstaande foto's.

Frankrijk - Provence * De geheimen van de wijn, 4 dagen

BED&TODO, actief wijnarrangement vanuit Provencaals boutique-hotel


Word wijnkenner in slechts 4 dagen! Op actieve wijze laten we je kennismaken met de beroemdste wijnstreken van de Provence, waaronder de Gigondas. Wandel met Nederlandse wijnkenners door de wijngaarden en kom van alles te weten over wat bodemgesteldheid, microklimaat, het weer, de leeftijd van de wijnstok en druivenras met de wijn doen. Leer de essentie van het wijnproeven en je zult dubbel zoveel van deze godendrank kunnen genieten. We bezoeken landgoederen waar op ecologische wijze druiven worden geteeld. Wijn is onlosmakelijk verbonden met lekker eten. Tijdens een rijke lunch tussen de wijngaarden komt de combinatie (h)eerlijk eten en wijn echt tot haar recht. Het arrangement start op de zuidelijke hellingen van de Mt. Ventoux, waarbij je vanuit je rustieke onderkomen langs een biologisch wijnlandgoed kunt wandelen, eventueel met proeverij. De volgende dag breng je een bezoek aan een Nederlands wijnlandgoed, waarbij de eigenaren je een rondleiding geven en je inwijden in ‘het mysterie wijn’ en je gaat lunchen tussen hun wijnstokken. In de maand september is het hier alle hens aan dek en mag (moet?) je meehelpen met het oogsten en verwerken van de druiven, een unieke ervaring. Met de nodige basiskennis op zak word je de volgende dag door een Nederlandse vinoloog mee op sleeptouw genomen langs twee wijnlandgoederen en een olijfoliedomein, waar je de fijne kneepjes van het wijnmaken (en proeven) krijgt uitgelegd. Deze man weet ongelooflijk veel en het is daarom een unieke ervaring met hem op pad te zijn tijdens deze ware 'wijnsafari'. Met een afsluitende wandeling in de beroemde Gigondasstreek besluit je dit actieve wijnarrangement.
DAG 1
Programma
Aankomst in een klein boutiquehotel op de zuidflank van de Mt. Ventoux. Mooi uitzicht op de weidse vlakte tussen de Ventoux en de Luberon. Nadat je je spullen op je kamer hebt geinstalleerd, kun je heerlijk uitrusten in de tuin of bij het zwembad, maar je kunt ook actief beginnen. De eigenaresse kan je een korte wandeling door de omgeving uitleggen en we hebben ook een leuke tip voor een nabijgelegen biologisch wijnlandgoed. In één van de naast het hotel gelegen restaurantjes kun je heerlijk eten.


Overnachting in
Bédoin

DAG 2
Programma
Na een rustig ontbijt is het tijd om naar een Nederlands ecologisch wijndomein in de omgeving te rijden. Je wordt er ontvangen door de eigenaren. Speciaal voor Bed&2Do hebben we met hen een introductie in het wijnmaken samengesteld. Je word rondgeleid langs de wijngaarden met diverse druivensoorten van diverse ouderdom. Natuurlijk kun je van hun wijnen proeven, met uitleg erbij. Op een mooie plek kun je gaan zitten met een welgevulde picknickmand, met uitzicht op de wijngaard. In de wijnoogstmaand september hebben de eigenaren geen tijd voor een persoonlijke rondleiding. Dan kun je een dag meehelpen met de oogst en verwerking van de druiven. Tussen de middag eet je dan een rijke lunch mee met de druivenplukkers; een unieke ervaring!

Overnachting in
Bédoin

DAG 3
Programma
Na het ontbijt word je bij je hotel opgehaald door een Nederlandse vinoloog, die je vandaag langs enkele landgoederen zal leiden. Hij weet ongelooflijk veel over de omgeving en de wijn en is bij in de streek bij veel wijndomeinen kind aan huis. Daarnaast kan hij enthousiast en vermakelijk vertellen. Kortom: dit gaat een bijzondere dag worden waarin je ontzettend veel te weten komt over de streek, de wijnen, maar ook over andere streekproducten, waaronder olijfolie. Je bent in de gelegenheid topwijnen te proeven en leert snel onderscheid in de kwaliteit van diverse wijnsoorten te maken. Tussen de middag krijg je van hem enkele tips voor een prima restaurantje. Na afloop van de dag word je weer keurig afgezet bij je hotel en is het heerlijk relaxen bij het zwembad.

Overnachting in
Bédoin
DAG 4
Programma
Na het ontbijt zul je je kamer moeten ontruimen. We hebben nog wel een mooie wandeling bij Beaumes de Venise voor je in petto.

Over de accommodaties
Je verblijft in een klein hotel onderaan de zuidelijke helling van de Mont Ventoux, nabij het dorpje Bedoin. Het hotel wordt gerund door een Nederlandse vrouw, die stamt uit een bekend geslacht van hoteliers. Dat is te zien aan de aandacht die aan de gasten en het hotel wordt geschonken. Het gebouw is van oorsprong een oude Provencaalse boerderij en kent dus enige historie. In de gezellige binnentuin en bij het zwembad kun je rustig genieten van je vakantie. De leuk vormgegeven kamers , met natuurlijk een goede eigen badkamer, laten je hier onmiddellijk thuisvoelen.


Over de maaltijden
Alle maaltijden worden voor je verzorgd in het hotel. Het restaurant heeft een zekere naam en je zit hier zo heerlijk dat dit volgens ons de ideale afsluiting van een actieve dag is. Je kunt zo vanaf het terras, loom van een wijntje, naar je kamer.