ZOEKEN

Verhuur
Vakantiewoningen
Prestige villa's
Gîtes
Chambres d'hôtes
Last Minutes
Hotels wereldwijd
Vakantieparken
Campings
TGV
Vliegtickets
Reisbijstand &
Annulatieverzekering

Diverse
Nieuwbouw
Juridisch advies
Auto Verhuur
Wie zijn wij
Contact
Partners
Huiseigenaren

Artikelen
Fietsreizen
Beklimming Mt Ventoux
Tour de France - Cols
Mountainbiken 4 d
Les Alpilles - 8 d
Wandelreizen
Provence toppers
Wijnwandelreis 7 d
Anders Reizen
Ezeltrektocht 8 d
Wijnarrangement Bedoin
Canyoning
Rondreis in 2CV - 4 d
Reis met een geit - 9 d
Uitstappen
Markten
Apt
Avignon
Fontaine de Vaucluse
Gordes
Isle sur la Sorgue
Lourmarin

Pernes les Fontaines
Rustrel
Saint Didier
Sault
Séguret
Steden en dorpen
Leuk met kinderen
Toulouranc
Cascades de Sautadet

Snoepmuseum
Ezeltocht daguitstap
Waterpretparken
Aquapark Nyons
Aqualand Cap d'Agde
Bouscarasse Uzès
Watersport
Kayakken
Avontuur - Actief
Klimparcours
Natuur
De kale berg  
Okergroeves Roussillon
Dentelles de Montmirail
Colorado Provençal
Fietsen
Mont Ventoux
Fietsverhuur
Fietsroutes
Vliegen
Rondvluchten
Zweefvliegen
Parapente
Ballonvaart
Evenementen
Festival van Avignon
De Choralies
Monumenten
Palais des Papes
Pont Saint Bénézet
Amfitheaters
Orange
Vaison la Romaine
Musea
Haribo
Wijnen
Wijn
Châteauneuf de Pape

 

 

 

 

Beleef het vanuit de lucht !!!

Vakantie Provence

e-mail
Rondvlucht met motorvliegtuig in de Vaucluse

Beleef de Provence vanuit een Vliegtuig ! Nederlandstalige piloten

Er kunnen rondvluchten gemaakt worden vanaf vliegveld Carpentras met één motorige vliegtuigen als bv de Cessna 172 of een Robin 400. Deze vliegtuigen kunnen maximaal 4 personen meenemen dus afhankelijk of er 1 of 2 piloten zijn kunnen er 2 of 3 personen mee. Prijzen zijn voor de huur van het vliegtuig ( piloot is gratis! )  en niet per persoon.

Afspraken zjn afhankelijk van beschikbaarheid van vlieg materieel (door de weeks meestal geen probleem)  en het weer.

Men kan tijdens de vlucht altijd de duur en bestemming of route wijzigen. Hoogtes waarop gevlogen wordt zijn binnen enige grenzen vrij en kunnen dus naar wens worden aangepast voor foto werk of spectaculair (hoog) uitzicht

Ofschoon in principe elke afspraak qua bestemming en tijd ‘’op maat’’ geleverd kan worden zijn er ook een aantal standaard vluchten in deze omgeving om een indruk tegeven van de mogelijkheden, zoals:

1. Rondje Comtat Venaissin
Duur ½ uur, kosten +/-65 euro.
Opstijgen en landen op Carpentras airport, route over carpentras langs de Dentelles en de zuidhelling van Mont Ventoux, over Bedoin vervolgens over de Montange de Vaucluse en de Gorges de Nesque, St Didier.

2. Rondje Mont Ventoux
Duur 45 min, Kosten +/- 95 euro
Opstijgen en landen op Carpentras airport, route over carpentras en tussen Dentelles en Mont Ventoux door naar Malaucene, dan noord van Mont Ventoux over de heuvels van de Drome (we zien dan de piek van MV  op vleugel hoogte) naar Sault. Vervolgens dalen we naar de gorges de Nesque en vliegen we over de Montagnes de Vaucluse weer naar huis.

3. Montelimar
duur 1 uur, kosten +/- 130 euro
Vanaf Carpentras via dentelles, Malaucene, Vaison la Romaine naar de Rhone en landen op Montelimar grasstrip. Hier kunnen we koffie drinken, lunchen of het air museum bekijken. Terug via Valreas en Lac du Paty naar Carpentras. Kan ook gecombineerd worden met 2. maar duurt dan +/- 15 min langer.

4. Avignon
Duur 45 min, kosten 95 euro
Vanaf carpentras airport naar Avignon zuid en daarna via de Rhone langs de oude stad en de beroemde halve brug naar Pont St Esprit. Op deze landelijke grasstrip kan ev geland worden maar er zijn geen faciliteiten. Dan via de oude vestingstad Valreas en Vaison la Romaine/Malaucene terug naar Carpentras.  Ev kan er een zijstapje gemaakt worden naar de Pont Du Gard

5. Gap
duur 1 ¼ uur, kosten 160 euro
Via Sault en Sisteron vliegen we langs de Durance naar Gap/Tallard airport aan de voet van de Alpen. Een spectaculair uitzicht op de alpen is standaard. Op Gap kan geluncht worden of ander versnaperingen genuttigd. De terug vlucht kan zowel noor als zuid van Mont ventoux gedaan worden en natuurlijk kan ook een combinatie met 3 of 4 gemaakt worden.

Verder zijn er binnen een uur vlucht afstand vele leuke bestemmingen te vinden en te bereiken zoals Alès, Nimes, Montpellier (en de Camarque) , , Beziers, Millau en haar fameuze brug, Cannes, Apt,  etc etc.

In principe zijn alle bestemmingen op verzoek bereikbaar tegen een uur tarief van 130 euro, maar altijd afhankelijk van weers omstandigheden. We vliegen alleen als het zicht goed is want het gaat om het uitzicht tenslotte.

Vliegen in deze toestellen is altijd veilig, rustig en geeft een onvergelijkbare kijk op de mooie provence. En U kunt onderweg altijd het plan aanpassen...........

Voor inlichtingen en reserveringen :

Bart Cattoir
0032 (0)9 335 06 40
info@vakantie-provence.be