In de Vaucluse, van de enclave van de pauzen tot aan de voet van de Mont-Ventoux via Vallée du Rhône, bloeit saffraan in de herfst. De geschiedenis van saffraan in deze regio begon in de veertiende eeuw, toen het naar verluidt werd geïntroduceerd door Monsieur de Porchères, een edelman uit Avignon. In de zeventiende eeuw bloeide de saffraanteelt, met 160 saffraanboeren in Carpentras. Echter, in de negentiende eeuw nam de teelt af, om in de twintigste eeuw weer te herstellen dankzij toegewijde saffraanliefhebbers. 
 
Tegenwoordig cultiveren saffraanboeren het 'goud van de Vaucluse', waar jaarlijks enkele honderden kilo's van worden geproduceerd, gekenmerkt door uitzonderlijke kwaliteit in vergelijking met grotere producenten zoals Maghreb, China en Iran. 
Saffraan staat ook bekend om zijn erkende geneeskrachtige eigenschappen, waaronder antioxidanten.
Safraanboerderij L'or rouge des 3 rivières -

De Provence biedt een harmonieuze levensstijl en een overvloed aan genoegens, waarvan L'Or Rouge des 3 Rivières er een belichaming van is. Gelegen in Entrechaux, een pittoresk dorpje aan de voet van de Mont Ventoux in de Vaucluse, dankt deze saffraan zijn naam aan de samenvloeiing van de Ouvèze, Toulourenc en Ayguemarse-rivieren, die uitkijken over de saffraanboerderij.

In deze weelderige omgeving bloeien de bloemen van de 3 Rivers Red Gold, jaarlijks resulterend in een uitzonderlijke kwaliteit saffraan, geclassificeerd als eerste categorie en volledig natuurlijk geteeld. 

L'Or Rouge des 3 Rivières boerderij biedt dagelijkse rondleidingen op aanvraag, waardoor bezoekers het bijzondere kruid saffraan kunnen ontdekken. Na de rondleiding is er ook gelegenheid om te genieten van de diverse saffraanproducten.
Safraneraie L'or rouge des 3 rivières
Rue des Grands Jardins
84340 Entrechaux
France
https://www.or3r.fr/

Blijf op de hoogte

Ontvang promoties en nieuwe woningen in ons aanbod.