In het schilderachtige dorp Cucuron, aan het bekende Place de l’Étang, vind je het verfijnde restaurant La Petite Maison de Cucuron. Deze gezellige en warme plek wordt geleid door een gepassioneerde chef, en is bekroond met één Michelinster.
De keuken is gebaseerd op verse streekproducten, met veel aandacht voor kruiden, textuur en finesse. Het menu wisselt regelmatig en bevat zowel klassieke als inventieve gerechten. In het truffelseizoen staat de zwarte diamant vaak centraal.
Gasten dineren onder de platanen aan het waterbassin, of in de sfeervol ingerichte eetzaal met houten balken en warme tinten. Het kader is typisch Provençaals, de ontvangst hartelijk en ongedwongen.
Er zijn meerdere menuformules beschikbaar, van een korte lunch tot een uitgebreid degustatiemenu. De wijnkaart bevat pareltjes uit de regio, zorgvuldig gekozen om de gerechten te begeleiden.
La Petite Maison is open van woensdag tot zondag, voor lunch en diner. Het is een geliefde plek bij zowel locals als levensgenieters van buitenaf, dus tijdig reserveren is aangewezen.