ZOEKEN

 

Ontdek de Provence met een geit
Vakantie Provence

e-mail

Verhuur
Vakantiewoningen
Prestige villa's
Gîtes
Chambres d'hôtes
Last Minutes
Hotels wereldwijd
Vakantieparken
Campings
TGV
Vliegtickets
Reisbijstand &
Annulatieverzekering

Diverse
Nieuwbouw
Juridisch advies
Auto Verhuur
Wie zijn wij
Contact
Partners
Huiseigenaren

Artikelen
Fietsreizen
Beklimming Mt Ventoux
Tour de France - Cols
Mountainbiken 4 d
Les Alpilles - 8 d
Wandelreizen
Provence toppers
Wijnwandelreis 7 d
Anders Reizen
Ezeltrektocht 8 d
Wijnarrangement Bedoin
Canyoning
Rondreis in 2CV - 4 d
Reis met een geit - 9 d
Uitstappen
Markten
Apt
Avignon
Fontaine de Vaucluse
Gordes
Isle sur la Sorgue
Lourmarin

Pernes les Fontaines
Rustrel
Saint Didier
Sault
Séguret
Steden en dorpen
Leuk met kinderen
Toulouranc
Cascades de Sautadet

Snoepmuseum
Ezeltocht daguitstap
Waterpretparken
Aquapark Nyons
Aqualand Cap d'Agde
Bouscarasse Uzès
Watersport
Kayakken
Avontuur - Actief
Klimparcours
Natuur
De kale berg  
Okergroeves Roussillon
Dentelles de Montmirail
Colorado Provençal
Fietsen
Mont Ventoux
Fietsverhuur
Fietsroutes
Vliegen
Rondvluchten
Zweefvliegen
Parapente
Ballonvaart
Evenementen
Festival van Avignon
De Choralies
Monumenten
Palais des Papes
Pont Saint Bénézet
Amfitheaters
Orange
Vaison la Romaine
Musea
Haribo
Wijnen
Wijn
Châteauneuf de Pape

 

 

 

De Provence met een 2CV - 4 dagen

Frankrijk - Provence 4 jours avec 2CV, 4 dagen
Nostalgisch rondreizen met lelijke eend langs charmante hotels

Nostalgisch rondreizen in romantisch Zuid Frankrijk: hoe kan dat beter dan in een 2CV, ofwel Lelijke Eend? In (gedwongen) rustig tempo is het heerlijk onthaasten en je hebt alle tijd om al het moois van de omgeving in je op te nemen. Hoogtepunten zijn het natuurpark de Camargue, de stad Arles met haar Romeinse overblijfselen en het landschap dat de geschiedenis van Vincent van Gogh in zich meedraagt. Bijzondere natuurfenomenen zijn de mini-bergketen 'les Alpilles', de enorme karstbron 'Fontaine de Vaucluse' en een canyon in dieprode oker-aarde. Kortom: een tripje dat je dwingt tot onthaasten. Met je eend zoek je in een relaxed tempo de mooiste weggetjes op waar je het minste last hebt van snel verkeer. In een aangenaam tempo en met het dakje open trekt het mooiste van dit deel van Frankrijk aan je voorbij: de uitgestrekte moerassen, de lagunes en de zoutpannen van de Camargue, dieppaarse lavendelvelden en knalgele zonnebloemvelden. En natuurlijk al die heerlijke typisch Provencaalse stadjes en dorpjes waar wijn en culinair genieten bijdragen aan het vakantiegevoel.
DAG 1
Programma
Aankomst bij de 2CV-verhuur. Deze ligt op ca. 20 km ten westen van Aix-en-Provence. Hier laat je je eigen auto achter en stap je over in je Lelijke Eend (een transfer vanaf Aix bijboeken kan ook). Je krijgt een speciaal informatiepakket, toegesneden op het rijden met de Eend. Na een korte instructie (hoe gaat het dak open? Hoe schakel je met de typische 2CV pook?) rijd je naar de fraaie Camargue waar je overnacht in St. Gilles du Gard.
Kortste route; 110 km.
Via de noordkant van het Etang de Berre rijd je via het leuke stadje Miramas naar Arles. Hier moet je zeker een stop maken: hier kun je de Romeinse arena bezoeken en de sfeer van Vincent van Gogh inademen. Vervolgens steek je de Rhône over en rijd je de Camargue binnen. Langs het grote Étang de Vaccarès geniet je van de weidsheid van dit gebied. Onderweg kun je met kleine afstekers verder het gebied in komen en vogels (flamingo's) en de beroemde wilde paarden en zwarte stieren spotten.
Als je al vroeg bent vertrokken heb je nog tijd om naar het strand te gaan van Saintes Marie de la Mer (ca. 50 km extra rijden), een weliswaar toeristisch maar toch nog knus badplaatsje zonder de hoogbouw die veel Franse vakantieoorden aan de Middellandse Zee ontsiert.

Overnachting in
St. Gilles du Gard

DAG 2
Programma
Vandaag ga je de echte Provence in om te eindigen in de omgeving van het stadje Apt aan de noordflank van de Luberon. Deze route is ca. 120 km.
Door het landschap dat van Gogh schilderde en waar hij twee jaar verbleef, ga je naar het bijzonder fraaie vestingstadje Les Beaux de Provence, gelegen in de kleine bergketen de 'Alpilles'. Via Fontaine de Vaucluse, waar een complete rivier uit een bron ontstaat, en het vestingstadje Gordes, rijd je naar een typisch Provencaalse dorp in de omgeving van Apt, waar je de komende 2 nachten verblijft.

Overnachting in
Saignon of Bonnieux

DAG 3
Programma
Vandaag heb je de tijd om rustig rond te kijken in de omgeving. Er is genoeg te zien en te beleven. Neem de tijd voor een kop koffie op een klein dorpspleintje of voor het bezoeken van een lokale markt. Verder valt te denken aan een wandeling door een oker-canyon in de omgeving, een bezoek aan het fraaie stadje Manosque en het door schrijver Peter Mayle bekend geworden dorpje Menerbes.
We stellen twee rondritten voor: een kortere (ca. 70 km) en een langere (ca. 115 km).

Overnachting in
Saignon of Bonnieux

DAG 4
Programma
Van Saignon rijd je terug om de Eend in te leveren (65 km). Omdat je de auto pas op het eind van de middag hoeft terug te brengen is er alle tijd om nog de nodige leuke dorpjes te bekijken waar je misschien gisteren niet aan toe gekomen bent.
Als je wilt kun je nog een extra nacht bijboeken in de omgeving van de 2CV verhuurder, zodat je echt nog een hele dag hebt vandaag.

Over de accommodaties
Je overnacht in twee verschillende accommodaties: een nacht in de Camargue nabij Arles en tweemaal middenin de echte Provence in de omgeving van Apt. Voor dit arrangement hebben we gekozen voor sfeervolle en comfortabele, kleinschalige accommodaties; elk met een eigen karakter en sfeer. In St. Gilles is dat een typisch Frans familiehotel, in Saignon (Z.O. van Apt) hebben we een bijzondere kleine chambre d'Hote die tevens kunstgalerie is. Mocht deze laatste bezet zijn, dan overnacht je op een landelijke plek in een heerlijke tuin, nabij Bonnieux (W. van Apt).
Op elke plek heb je een comfortabele kamer met eigen badkamer die helemaal past bij de 'slow-experience' die je bij dit arrangement krijgt. Enerzijds de wat ouderwets aandoende sfeer van een Frans dorpshotel, anderzijds een wat meer buitenissige ervaring bij de kunstgalerie.

Over de maaltijden
Elke ochtend is er een heerlijk ontbijt. Lunch en diner laten zich makkelijk kiezen onderweg of in de overnachtingsplaatsjes.

 

 

 

 


   

 

   

 

   

 

server down alert software free