ZOEKEN

 

Zwemmen - Klimmen - Klauteren

Actieve vakantie in de Provence

e-mail

Verhuur
Vakantiewoningen
Prestige villa's
Gîtes
Chambres d'hôtes
Last Minutes
Hotels wereldwijd
Vakantieparken
Campings
TGV
Vliegtickets
Reisbijstand &
Annulatieverzekering

Diverse
Nieuwbouw
Juridisch advies
Auto Verhuur
Wie zijn wij
Contact
Partners
Huiseigenaren

Artikelen
Fietsreizen
Beklimming Mt Ventoux
Tour de France - Cols
Mountainbiken 4 d
Les Alpilles - 8 d
Wandelreizen
Provence toppers
Wijnwandelreis 7 d
Anders Reizen
Ezeltrektocht 8 d
Wijnarrangement Bedoin
Canyoning
Rondreis in 2CV - 4 d
Reis met een geit - 9 d
Uitstappen
Markten
Apt
Avignon
Fontaine de Vaucluse
Gordes
Isle sur la Sorgue
Lourmarin

Pernes les Fontaines
Rustrel
Saint Didier
Sault
Séguret
Steden en dorpen
Leuk met kinderen
Toulouranc
Cascades de Sautadet

Snoepmuseum
Ezeltocht daguitstap
Waterpretparken
Aquapark Nyons
Aqualand Cap d'Agde
Bouscarasse Uzès
Watersport
Kayakken
Avontuur - Actief
Klimparcours
Natuur
De kale berg  
Okergroeves Roussillon
Dentelles de Montmirail
Colorado Provençal
Fietsen
Mont Ventoux
Fietsverhuur
Fietsroutes
Vliegen
Rondvluchten
Zweefvliegen
Parapente
Ballonvaart
Evenementen
Festival van Avignon
De Choralies
Monumenten
Palais des Papes
Pont Saint Bénézet
Amfitheaters
Orange
Vaison la Romaine
Musea
Haribo
Wijnen
Wijn
Châteauneuf de Pape

 

 

 

Canyoning in de Alpes Maritimes - 4 dagen

Voor het boeken van deze avontuurlijke reis klik op bovenstaande foto's.

Frankrijk - Provence * Alpes Maritimes - canyoning, 4 dagen

Klimmen, zwemmen en klauteren vanuit ingerichte tent

Twee dagen avontuur in spetterende canyons! Dicht tegen de Italiaanse grens vinden we de Alpes Maritimes, waar het massatoerisme van de Cote d’Azur nog nauwelijks is doorgedrongen. Maar we profiteren hier wel van het lekker warme en zonnige mediterrane klimaat. In dit gebied bevinden zich canyons van allerlei soorten en gradaties. Verticaal met schitterende watervallen, meer horizontaal met de mogelijkheden om te zwemmen en te springen, indrukwekkende kloven en couloirs. Kortom: hier vind je de perfecte locatie voor canyoning. Op deze plekken zal je anders nooit kunnen komen. De mooiste natuur, maar ook de spectaculairste waterspeelplaatsen worden onder leiding van deskundige Nederlandstalige gidsen bereikbaar: een heerlijk nat feest in dit warmste deel van de Franse Alpen. Door verblijf op een sportieve camping is dit avontuur ook voor mensen met een smallere beurs aantrekkelijk! Er is een zwembad en je slaapt in een grote tent met 2 .

DAG 1
Programma
Aankomst op de camping. Daar zoek je het SNP-kamp en kun je je installeren in je ruime tent. Daarna is de keuze aan jou: bijkomen in het zwembad of de omgeving nog even verkennen? Met de outdoor instructeurs spreek je je programma van de komende dagen door.

Overnachting in
Sospel
DAG 2
Programma
Vandaag eerst een introductie in het canyoningen; daarna gáán. Je krijgt alle uitrusting die nodig is en je bent tevens goed verzekerd. Goede communicatie is verzekerd door gediplomeerde Nederlandse instructeurs. Dus ook als je nog nooit gecanyoningd hebt is dit een veilige keuze.
Welke canyon je gaat doorkruisen wordt bepaald aan de hand van waterstanden, niveau en het weer. Bovendien zullen we niet te moeilijk beginnen om je de technieken goed te kunnen leren. Je gaat dus al wel alles doen: glijden door watergootjes, abseilen, springen en zwemmen...

Overnachting in
Sospel
DAG 3
Programma
Vandaag een nieuw avontuur. Er wordt geprobeerd een wat uitdagendere canyon uit te zoeken die er ook weer heel anders uit zal zien als die van gisteren. Dat is niet zo heel moeilijk, want in deze omgeving is keuze genoeg. Afhankelijk van de ligging van de canyon moet je er 30-60 minuten heenrijden. De canyons liggen niet heel ver, maar het gaat niet zo snel over de bochtige bergweggetjes.

Overnachting in
Sospel
DAG 4
Programma
Vertrek. Maar je kunt ook kiezen voor een langer verblijf en extra activiteiten. Extra dagen zijn bij boeking te reserveren.

Over de accommodaties
Op locatie staan ruime tenten voor je klaar. Er zijn per tent twee slaapcompartimenten waar per compartiment 2 veldbedden staan. Voorin de tent is ruimte om te zitten en extra ruimte voor bagage die je niet onder je bed kwijt wilt. Als je niet al te lang bent kun je in de tenten rechtop staan; je hebt dus de ruimte. Je hebt de tent voor jezelf en voor een slaapzak en lakens wordt gezorgd. Wel moet je een eigen handdoek meenemen.

Je kampeert in een eigen kampje op een comfortabele camping in de mediterrane uitlopers van de Franse Alpen, ten noordoosten van Nice. De camping is rustig gelegen en biedt ruime standplaatsen met voldoende schaduw. Het sanitair is goed verzorgd en de warme douches kosten niks extra. Buiten het programma om is er genoeg vertier op de camping. Er is een zwembad en er zijn recreatiemogelijkheden als jeu de boules, tafeltennis, volleybal en tafelvoetbal.

Over de maaltijden
Er zijn geen maaltijden inbegrepen. Het kampement bestaat uit een kooktent en een volledige kookuitrusting, incl. borden, bestek, bekers etc.. De maaltijden kunnen als je wilt gezamenlijk met andere kampbewoners bereid worden. Maar je bent hier helemaal vrij in en je kunt ook in het dorp of het campingrestaurant uit eten.
Ontbijten kan in het campingrestaurant of je kunt wat halen in het dorp.


Info kindvriendelijkheid
Ook met kinderen kun je prima canyoningen. Het niveau kan er op aangepast worden. Kinderen vinden deze activiteit over het algemeen geweldig!