ZOEKEN

 

Vakantiehuizen met zwembad te huur

Vakantie Provence

e-mail

Verhuur
Vakantiewoningen
Prestige villa's
Gîtes
Chambres d'hôtes
Last Minutes
Hotels wereldwijd
Vakantieparken
Campings
TGV
Vliegtickets
Reisbijstand &
Annulatieverzekering

Diverse
Nieuwbouw
Juridisch advies
Auto Verhuur
Wie zijn wij
Contact
Partners
Huiseigenaren

Artikelen
Fietsreizen
Beklimming Mt Ventoux
Tour de France - Cols
Mountainbiken 4 d
Les Alpilles - 8 d
Wandelreizen
Provence toppers
Wijnwandelreis 7 d
Anders Reizen
Ezeltrektocht 8 d
Wijnarrangement Bedoin
Canyoning
Rondreis in 2CV - 4 d
Reis met een geit - 9 d
Uitstappen
Markten
Apt
Avignon
Fontaine de Vaucluse
Gordes
Isle sur la Sorgue
Lourmarin

Pernes les Fontaines
Rustrel
Saint Didier
Sault
Séguret
Steden en dorpen
Leuk met kinderen
Toulouranc
Cascades de Sautadet

Snoepmuseum
Ezeltocht daguitstap
Waterpretparken
Aquapark Nyons
Aqualand Cap d'Agde
Bouscarasse Uzès
Watersport
Kayakken
Avontuur - Actief
Klimparcours
Natuur
De kale berg  
Okergroeves Roussillon
Dentelles de Montmirail
Colorado Provençal
Fietsen
Mont Ventoux
Fietsverhuur
Fietsroutes
Vliegen
Rondvluchten
Zweefvliegen
Parapente
Ballonvaart
Evenementen
Festival van Avignon
De Choralies
Monumenten
Palais des Papes
Pont Saint Bénézet
Amfitheaters
Orange
Vaison la Romaine
Musea
Haribo
Wijnen
Wijn
Châteauneuf de Pape

 

 

 

8 Daagse trektocht met de ezel door de Provence

Voor het boeken van deze ezeltocht door de Provence klik op bovenstaande foto's.

Frankrijk - Baronnies, 8 dagen
Lavendelgeuren en ezelsporen, ezeltocht langs chambres d’ hôtes en herbergen

Wandelen door een geurend Provençaals heuvelland. Langs bloemen- en lavendelvelden, wijngaarden en pittoreske dorpjes. Passeer boomgaarden met perziken, abrikozen en kersen. De liefste ezels dragen de bagage of zijn er helemaal voor de kinderen, als je apart bagagevervoer boekt. Op de sfeervolle overnachtingsplekken tref je vaak een zwembad en alle ruimte om te spelen. Echt genieten is deze topper onder onze ezeltochten.

Uniek aan deze reis

  • rustig stukje Provence
  • chambres d’hôte met zwembad
  • ezeltrektocht met bagagevervoer
  • zeer afwisselend landschap
  • Tijdens de wandelingen kom je in contact met de geuren en kleuren van de provençaalse lavendelstreek. Kleine wegen en paadjes kruisen zich tussen wijngaarden, perzik-, abrikozen- en kersenbomen, tot je boven op de heuvel overweldigd wordt door de geur van een lavendelveld. De eerste overnachting vindt plaats in een gerestaureerde boerderij uit de 17e eeuw. Hier vandaan kun je het charmante stadje Nyons bezoeken of genieten van het prachtige panorama vanaf een hoger gelegen heuvel.
  • De dagen erna verblijf je in familieherbergen en chambres d'hôtes, die allen voorzien zijn van een zwembad. Twee keer overnacht je op dezelfde plaats. Vanuit deze plaats kun je een rondwandeling maken of kiezen om een dagje te relaxen aan het zwembad. De overnachtingplaatsen bevinden zich in het hart van de lavendelvelden. Een aanrader in dit gebied is een bezoek aan één van de distilleerderijen uit het wijngebied van de Côtes du Rhône.
    Je kunt er voor kiezen om je bagage apart te laten vervoeren; dan is de ezel helemaal beschikbaar als rijdier voor de kinderen en je dagbagage; op die manier loop je op zijn leukst.

Programma dag 1

Aankomst in de Drome Provencal, zoals deze landstreek wordt genoemd. Net buiten het dorpje Venterol ligt de eerste accommodatie temidden van de wijnvelden. Dit is tevens de stal van de ezels die op deze tocht meegaanProgramma

Programma dag 2


's Ochtends krijg je bij de ezelstal een uitvoerige uitleg over hoe om te gaan met de ezel. Voeding, verzorging, karakter, gevaren, alle facetten passeren de revue. Daarna ga je op pad voor een eerste korte rondwandeling door de omgeving. Je kijkt op wijngaarden van de Côtes du Rhône en diverse boomgaarden. Lengte van de wandeling 5,5 km. Hoogteverschil 170 m. Duur 2,5 uur. Je komt weer uit bij de eerste accommodatie waar je de ezel in het weiland stalt.

Programma dag 3

De eerste echte trektocht voert je vanaf Venterol naar Le Pègue, langs de Vallei van Nyons. Je passeert het prachtige authentieke en charmante dorpje Rousset les Vignes. Kleine weggetjes leiden je door de olijfboomgaarden naar Le Pègue. Na een bezoek aan het archeologisch museum van Le Pègue, vervolgt je de tocht naar Fontlargias. Lavendel en prachtige uitzichten begeleiden je op deze dag. Bij aankomst in de hooggelegen gite wacht een verkoelende duik in het zwembad! Lengte van de wandeling 17 km. Hoogteverschil 170 m stijgen en 360 m dalen. Duur: 6 uur.

Programma dag 4

Vandaag maak je een rondwandeling vanuit Fontlargias. Deze wandeling voert je over het berggebied van La Lance, waarvandaan je een panorama van 360 graden hebt over de Baronnies. In de tweede wereldoorlog is dit een strategische plek geweest vanwege haar ligging. Je komt halverwege in een klein gehuchtje waar je heerlijk kunt zwemmen in de rivier. De lengte van de wandeling bedraagt 8,5 km. Hoogteverschil 250m stijgen en dalen. Duur 3,5 uur.

Programma dag 5

Deze wandeldag begint met een fikse klim vanuit Fontlargias. Daarna volgt een heerlijke bosrijke afdaling met fraaie uitzichten en mooie lunchplekjes. Je passeert het slapende dorpje Teyssières en iets verderop vind je de landelijk gelegen accommodatie, waar ook weer een fraai zwembad als beloning op je wacht. Lengte van de wandeling bedraagt ongeveer 12,5 kilometer. Hoogteverschil maximaal 510m stijgen en dalen. Duur 5 uur.

Programma dag 6


Na de pittige dag van gisteren, houden we het vandaag rustig met een korte rondwandeling naar de 'montagne de l'Autuche’. Onderweg loop je een stuk op hoogte met prachtige uitzichten op de verlaten bossen en bergen van Les Genestons en de Cougoir. Wie weet spot je nog wel everzwijnen of een ree onderweg. Lengte van de wandeling 4,5 km. Hoogteverschil 230 m stijgen en dalen. Duur: 2 uur.

Programma dag 7


Het is nog 15,5 km wandelen over de bergpas van Lachaud (927m), door een prachtig bos. Je hebt tijdens deze tocht een prachtig uitzicht op de gigantische Mont Ventoux. Tijdens het tweede deel van de tocht passeer je verschillende badplaatsen in de rivier, alvorens terug te keren bij het beginpunt Venterol. Je brengt hier de laatste nacht door. Hoogteverschil: 360 m stijgen en
600m dalen. Duur: 6 uur.

Programma dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement.


Wat is een ezeltocht

Wandelen met een ezel is een leuke en gemakkelijke manier om met kinderen langere wandeltochten te maken. Een of meerdere dagen. Kinderen vanaf ongeveer 5 jaar kunnen afwisselend lopen of uitrusten op de rug van de ezel. Kinderen zijn dol op het dier en zien hem algauw als een lief maatje. De ouders leiden de ezel en genieten van de prachtige omgeving en van een heerlijke wandeltocht. Naast en op de ezel genieten de kinderen van de wandeling en van hun kameraad.

Je hebt geen cursus ezel-leiden nodig. De ezels zijn getraind om met mensen te lopen. Natuurlijk hebben ze hun nukken: ze blijven stil staan en gaan dan ook echt niet meer verder. Of ze zijn meer bezig van de grazige kanten van het pad dan met lopen. Iedereen krijgt vooraf een handleiding: hoe werk ik met mijn ezel. Belangrijk voor de omgang met de ezel is: behandel hem als een kind van 7 jaar. Wil je dat de ezel luistert: praat met stemverheffing, ga consequent met de ezel om en pak hem altijd beet bij zijn hoofdhalster als hij een kant op moet die jij wil. En: de ezel mag NOOIT eten als hij loopt, daar moet je altijd erg streng in zijn vanaf het begin van de ezeltocht. Anders blijft hij liever eten dan lopen.