ZOEKEN

 

De ultieme uitdaging de Mt Ventoux

Fietsvakantie Provence

e-mail

Verhuur
Vakantiewoningen
Prestige villa's
Gîtes
Chambres d'hôtes
Last Minutes
Hotels wereldwijd
Vakantieparken
Campings
TGV
Vliegtickets
Reisbijstand &
Annulatieverzekering

Diverse
Nieuwbouw
Juridisch advies
Auto Verhuur
Wie zijn wij
Contact
Partners
Huiseigenaren

Artikelen
Fietsreizen
Beklimming Mt Ventoux
Tour de France - Cols
Mountainbiken 4 d
Les Alpilles - 8 d
Wandelreizen
Provence toppers
Wijnwandelreis 7 d
Anders Reizen
Ezeltrektocht 8 d
Wijnarrangement Bedoin
Canyoning
Rondreis in 2CV - 4 d
Reis met een geit - 9 d
Uitstappen
Markten
Apt
Avignon
Fontaine de Vaucluse
Gordes
Isle sur la Sorgue
Lourmarin

Pernes les Fontaines
Rustrel
Saint Didier
Sault
Séguret
Steden en dorpen
Leuk met kinderen
Toulouranc
Cascades de Sautadet

Snoepmuseum
Ezeltocht daguitstap
Waterpretparken
Aquapark Nyons
Aqualand Cap d'Agde
Bouscarasse Uzès
Watersport
Kayakken
Avontuur - Actief
Klimparcours
Natuur
De kale berg  
Okergroeves Roussillon
Dentelles de Montmirail
Colorado Provençal
Fietsen
Mont Ventoux
Fietsverhuur
Fietsroutes
Vliegen
Rondvluchten
Zweefvliegen
Parapente
Ballonvaart
Evenementen
Festival van Avignon
De Choralies
Monumenten
Palais des Papes
Pont Saint Bénézet
Amfitheaters
Orange
Vaison la Romaine
Musea
Haribo
Wijnen
Wijn
Châteauneuf de Pape

 

 

 

Beklimming van de Mont Ventoux met de fiets

Fietsreis Mont Ventoux Cycling Weekend

4-daagse Fietsreis Mont Ventoux Cycling Weekend
Beklimming van één van de iconen uit de ‘Tour de France’
Kleine groepen volwassenen


Voor tarieven en boekingen klik HIER

ETEN

De continentale ontbijten zijn inbegrepen. Indien u vegetarisch wenst te eten dient u dit te melden bij de reservering. Middag- en avondmalen zijn niet inbegrepen. Dit biedt u de vrijheid uw eigen dieet samen te stellen. We stellen voor dat u uw eigen repen, snacks of energie-bars meebrengt want het lokaal aanbod is zeer beperkt.

ACTIVITEITEN

Accommodaties: hotel/herberg
Groepen volwassenen
Fietsen
Korte pauzes

De Mont Ventoux reikt 1912 meter hoog en is gekend als de reus van de Provence (le géant de la Provence) die de regio domineert. De top, met op het deel boven de boomgrens massa’s kalksteen, is van kilometersver te zien.

De regio biedt tal van fietsmogelijkheden aan. De beklimming van de Ventoux is onlosmakelijk verbonden met de ‘Tour de France’, sinds 1951 stond de beklimming al 14 maal op het tour-programma. Na een paar ideale opwarmingsritten starten we de beklimming vanuit Bédoin en rijden we langs de bekende Tommy Simpson gedenksteen. Dit is de bekendste en moeilijkste beklimming, een ‘must-do’ voor elke amateur tourliefhebber. Als extra uitdaging kan u tevens meerijden in de Gran Fondo Mont Ventoux departure, een rit met ongeveer 3.500 deelnemers. Daarbij heeft u keuze uit 2 afstanden: 170 km voor de masterrit of 102 km voor de seniorrit. Deze extra rit, op dag 3, start in Beaumes de Venice.

Dag 1 : start in Sault, aan de voet van de Ventoux, met een opwarmrit door het Provençaals landschap.

Na een laatste check/aanpassing van uw fiets starten we aan de opwarmingsrit die ons  naar het zuid-westen leidt door de streek rond Monieux. Die avond is er een verwelkoming door uw leider met de mogelijkheid de ritten in detail te bespreken.

Dag 2 : Rit naar Montbrun met een beklimming van de Col de Macuegne met mooie zichten op de Mont Ventoux.

Na deze eerste beklimming vallen we de Col de l’Homme Mort aan. Voor deze eerste volledige fietsdag starten we met een rustige route van Sault naar Montbrun vooraleer de Col de Macuegne te nemen (1.068m – 9,5km – 5% gemiddeld). Alhoewel veel minder bekend dan de Mont Ventoux is dit één van de verplichte nummers voor kenners van de streek. Daarna volgt een makkelijker beklimming over een lengte van 4,5 km om dan de Col de l’Homme Mort (1.213m) te beklimmen. Daarna gaat het over in een snelle daling uitkijkend over de ‘Plateau d’Albion’. Tijdens de terugrit naar Sault passeren we Provençaalse dorpjes als Banon en Simiane La Rotonde, gelegen hoog boven de lavendelvelden.

Dag 3 : Rit door de prachtige Gorges de la Nesque naar Bédoin met van daaruit de beklimming van de Mont Ventoux of deelname aan de Gran Fondo Mont Ventoux departure.

Vandaag kunnen we de ‘reus van de Provence’ niet blijven negeren, dus staat de beklimming ervan op ons programma. Onze rit start langs een prachtige weg die mee door het landschap kronkelt naast de Nesque. Op zich al een leuke rit maar voor ons pas het begin van de dag. In Bédoin aangekomen start de eigenlijke beklimming van de Ventoux (1.912m) langs de zwaarste en bekendste Tour de France route. Het is en blijft een uitdaging met een beklimming over 21,5km met een gemiddelde stijging van 7,5% naar de top. De laatste 5km zijn zwaar met stukken tot 10,7%. Op de top heeft u een overwinningsdrank verdiend. Een schilderachtige afdaling van 30km brengt ons weer naar Sault, waar vermoedelijk nog een zegedrank zal genuttigd worden.

De deelnemers aan de Gran Fondo Mont Ventoux gaan na een vroeg ontbijt  eerst hun rugnummer ophalen in Beaumes de Venise. Rond 08u30 start het evenement en kunnen we onszelf uitdagen met een rit van 102 of 170km. Na dit evenement begeven we ons weer naar Sault waar we ’s avonds kunnen relaxen in het pittoresk oud stadje.

Dag 4 : Sault

Vrije voormiddag waarbij er nog een korte rit rond Sault kan plaatsvinden voordat de uitstap eindigt.