ZOEKEN

 

Fietsen op de Cols van de Tour de France

Fietsvakantie Provence

e-mail

Verhuur
Vakantiewoningen
Prestige villa's
Gîtes
Chambres d'hôtes
Last Minutes
Hotels wereldwijd
Vakantieparken
Campings
TGV
Vliegtickets
Reisbijstand &
Annulatieverzekering

Diverse
Nieuwbouw
Juridisch advies
Auto Verhuur
Wie zijn wij
Contact
Partners
Huiseigenaren

Artikelen
Fietsreizen
Beklimming Mt Ventoux
Tour de France - Cols
Mountainbiken 4 d
Les Alpilles - 8 d
Wandelreizen
Provence toppers
Wijnwandelreis 7 d
Anders Reizen
Ezeltrektocht 8 d
Wijnarrangement Bedoin
Canyoning
Rondreis in 2CV - 4 d
Reis met een geit - 9 d
Uitstappen
Markten
Apt
Avignon
Fontaine de Vaucluse
Gordes
Isle sur la Sorgue
Lourmarin

Pernes les Fontaines
Rustrel
Saint Didier
Sault
Séguret
Steden en dorpen
Leuk met kinderen
Toulouranc
Cascades de Sautadet

Snoepmuseum
Ezeltocht daguitstap
Waterpretparken
Aquapark Nyons
Aqualand Cap d'Agde
Bouscarasse Uzès
Watersport
Kayakken
Avontuur - Actief
Klimparcours
Natuur
De kale berg  
Okergroeves Roussillon
Dentelles de Montmirail
Colorado Provençal
Fietsen
Mont Ventoux
Fietsverhuur
Fietsroutes
Vliegen
Rondvluchten
Zweefvliegen
Parapente
Ballonvaart
Evenementen
Festival van Avignon
De Choralies
Monumenten
Palais des Papes
Pont Saint Bénézet
Amfitheaters
Orange
Vaison la Romaine
Musea
Haribo
Wijnen
Wijn
Châteauneuf de Pape

 

 

 

Fietsreis Alpine - Cols van de Tour de France

Fietsreis Alpine Cols of the Tour de France

8-daagse fietsreis ‘Alpine Cols’ uit de Tour de France


Voor tarieven en boekingen klik HIER

ETEN

Alle continentale ontbijten zijn inbegrepen. Wie vegetarisch wenst te eten dient dit aan te geven bij de reservering.

ACTIVITEITEN

Accommodaties: hotel/herberg
Kleine groepen volwassenen
Fietsen

 

Deze epische ritten starten in het charmante Italiaanse stadje Cuneo alvorens de Franse grens over te steken op zoek naar enkele van de meest legendarische cols uit de fietsgeschiedenis. De eerste grote uitdaging is de ‘Col de la Bonnette’, met zijn 2.802m de hoogste col uit Europa en de favoriet van Robert Millar. Daarna volgen in hoog tempo andere beklimmingen zoals de ‘Col de Vars’, ‘Col de Izoard’, ‘Col de Galibier’ en de ‘Col de Croix de Fer’. We sluiten af met de fameuze 21 haarspeldbochten die leiden naar de Alpe d’Huez.

Dag 1: Start in Cuneo in de Italiaanse Alpen.

 Cuneo is een provinciaal hoofdstadje in het westen van Italië. Het oude stadscentrum dateert uit de 12de eeuw toen het nog een versterkte stad was. De elegante hoofdstraat met haar vele renaissance-bogen huisvest bars en winkels. Cuneo werd bekend in de fietswereld in 1949 door de legendarische Fausto Coppie die er zijn overwinning van de Giro d’Italia voorbereidde. Meer recent ging hier ook een rit van de Tour de France van start. ’s Avonds is er een verwelkoming en heeft iedereen de kans de laatste voorbereidingen te treffen en de fietsen klaar te maken.

 

Dag 2: Rit van Cuneo naar Saint-Etienne-de-Tinée langs de ‘Col de la Lombarde’

’s Morgens genieten we van een aangenaam opwarmingsritje langs de Stura-vallei naar het stadje Pratolungo. Van hieruit start de beklimming buiten categorie van de ‘Col de la Lombarde’ over 21,3km en een gemiddelde helling van 6,8%. De Col bevindt zich in het grensgebied Frankrijk/Italië op een hoogte van 2.351m. Deze klim maakte laatst deel uit tijdens rit 16 van de Tour 2008. Na de beklimming  worden we beloond met een afdaling naar het skioord Isola 2000 waar we de nacht doorbrengen.

 

Dag 3: Rit naar Barcelonnette over de ‘Col de la Bonnette’.

Na het ontbijt dalen we af naar Isola (8623m) waar we de Tinée-vallei bereiken. Deze vallei is zeer smal en typisch Alpijns met prachtige zichten en enkele aantrekkelijke watervallen. Een relatief makkelijke klim brengt ons naar Saint-Etienne van waaruit we de beruchte ‘Col de la Bonnette’ bestijgen over een lengte van 26km met helling van gemiddeld 6,5%, de hoogste col van Europa op 2.802m. Deze col werd tijdens de Tour nog maar enkele keren genomen, in 1962, 1964, 1993 en 2008 maar is letterlijk een van de hoogtepunten van onze reis. Na op adem gekomen te zijn tijdens de afdaling naar Barcelonnette kunnen we kiezen tussen de beklimming van de Super Sauze of de Praloud.

 

Dag 4: Beklimming van de ‘Col de Vars’ en rit naar Guillestre.

De rit van vandaag is iets korter maar even uitdagend! ’s Morgens rijden we naar Jausiers om van daaruit de buiten categorie ‘Col de Vars’ te beklimmen. Over een lengte van 15km met een gemiddelde stijging van 5,5% klimmen we naar 2.108m hoogte. Sinds 1947 maakte deze beklimming reeds 20 maal deel uit van de Tour de France. Hier betreden we de spectaculaire Hoge Alpen en genieten we van prachtige berglandschappen tijdens onze afdaling naar Guillestre aan de rand van het Parc Régional de Queyras. Indien u in de namiddag nog enkele kilometers extra wil rijden kan u kiezen tussen de rustige rit naar Embrun of een extra beklimming naar het skigebied van Risoul.

 

Dag 5: Rit naar Briançon over de ‘Col d’Izoard.

De ‘Col d’Izoard’ (2.360m) is er een buiten categorie. Het is een van de langste van de Franse Alpen met zijn 32km en gemiddelde stijging van 4,5% die reeds 23 maal in het programma van de Tour werd opgenomen sinds 1947.  Het landschap verandert langzaam van zanderig gekleurde en geërodeerde kliffen bovenaan (Casse Desert) in de groene beboste omgeving boven Briançon waar we zullen verblijven. Vanuit Briançon heeft u de optie nog wat verder te rijden over een relatief vlakke etappe in de vallei of richting Italiaanse grens de Montgenèvre-pas te beklimmen.

 

Dag 6: Col du Galibier met afdaling naar Saint-Jean de Maurienne

Deze morgen verwacht de ‘Reus van de Alpen’ ons, de buiten categorie Col du Galibier met de top op 2.645m. Het is een reuzenbeklimming vanuit Briançon over 37km. Maar het is over de laatste 21km dat  het echt lastig wordt met een gemiddelde stijging van 6%. Scène van fameuze ritten in 2011 door Andy Schleck en Thomas Voeckler. Op de top staat een monument ter herdenking van de oprichter van de Tour de France: Henri Desgranges. Een eindeloos lijkende afdaling brengt ons  naar Valloire van waaruit we verder dalen langs de Maurienne-vallei naar Saint-Jan de Maurienne. Het is mogelijk de rit nog te verlengen met een rondrit langs Bonvillard (700m klimmen).

 

Dag 7: de ‘Col de la Croix’ en de legendarische Alpe d’Huez.

Voor onze laatste dag staan 2 legendarische uitdagingen op het menu. We warmen ons op met een buiten categorie ‘Col de la Croix’ (2.067m – 30m – 5% gemiddeld). Dit is een prachtige rustige klim die la 15 maal bereden werd in de Tour de France sinds 1947. Maar een fietsreis in de Alpen is niet af zonder de legendarische 21 haarspeldbochten van de klim naar Alpe d’Huez te nemen (1.845m – 14km – 8% gemiddeld). Vanuit Bourg d’Oisans stijgt de weg direct met enkele van de steilste stukken waar dikwijls de eerste aanvallen worden ingezet. Sinds 1952 werd deze klim reeds 29 maal in de Tour de France opgenomen en de namen van de vele winnaars prijken op bordjes in de haarspeldbochten. Het record van Marco Pantani in 1997 met een tijd van 37 minuten en 35 seconden is vernederend en uitdagend. Deze avond vieren we samen onze Alpe d’Huez-inspanningen.

 

Dag 8: Laatste dag.

We spenderen de morgen relaxerend in Alpe d’Huez terw