ZOEKEN

 

Vakantiehuizen met zwembad te huur

Vakantie Provence

e-mail

Verhuur
Vakantiewoningen
Prestige villa's
Gîtes
Chambres d'hôtes
Last Minutes
Hotels wereldwijd
Vakantieparken
Campings
TGV
Vliegtickets
Reisbijstand &
Annulatieverzekering

Diverse
Nieuwbouw
Juridisch advies
Auto Verhuur
Wie zijn wij
Contact
Partners
Huiseigenaren

Artikelen
Fietsreizen
Beklimming Mt Ventoux
Tour de France - Cols
Mountainbiken 4 d
Les Alpilles - 8 d
Wandelreizen
Provence toppers
Wijnwandelreis 7 d
Anders Reizen
Ezeltrektocht 8 d
Wijnarrangement Bedoin
Canyoning
Rondreis in 2CV - 4 d
Reis met een geit - 9 d
Uitstappen
Markten
Apt
Avignon
Fontaine de Vaucluse
Gordes
Isle sur la Sorgue
Lourmarin

Pernes les Fontaines
Rustrel
Saint Didier
Sault
Séguret
Steden en dorpen
Leuk met kinderen
Toulouranc
Cascades de Sautadet

Snoepmuseum
Ezeltocht daguitstap
Waterpretparken
Aquapark Nyons
Aqualand Cap d'Agde
Bouscarasse Uzès
Watersport
Kayakken
Avontuur - Actief
Klimparcours
Natuur
De kale berg  
Okergroeves Roussillon
Dentelles de Montmirail
Colorado Provençal
Fietsen
Mont Ventoux
Fietsverhuur
Fietsroutes
Vliegen
Rondvluchten
Zweefvliegen
Parapente
Ballonvaart
Evenementen
Festival van Avignon
De Choralies
Monumenten
Palais des Papes
Pont Saint Bénézet
Amfitheaters
Orange
Vaison la Romaine
Musea
Haribo
Wijnen
Wijn
Châteauneuf de Pape

 

 

 

Avignon de pausenstad omwald met prachtige muren

AVIGNON

 

De pausenstad Avignon is gelegen tussen de Rhône en de Durance. Avignon heeft als bijnaam “Babylon aan de Rhône” of  “Provençaalse pausenstad”.

De stad is omwald met prachtige stadsmuren die vroeger dienst deden als verdediging. Op heden bieden deze een goede bescherming tegen de Mistral, een strakke noordenwind die van noord naar zuid, vanaf Lyon, het Rhônedal volgt.

Er zijn 7 toegangspoorten waarvan de belangrijkste ‘la porte de la République’ is die je rechtstreeks naar het bruisende centrum “la Place de l’horloge’ leidt.

De aanwezigheid van de pausen heeft maar 70 jaar geduurd maar hun invloed is nog merkelijk zichtbaar aan de rijkdom van grootste gebouwen. Avignon biedt een overvloed aan musea en schouwburgen. Het is één van de boeiendste van zuid-Frankrijk als kunststad met universiteit, opera en tal van bezienswaardigheden.

Avignon komt van de naam “Avenis” wat volgens verschillende interpretaties zou betekenen, ‘stad van de stormwinden’ of ‘stad aan de rivier’. Beide interpretaties kunnen kloppen gezien Avignon aan de Rhône ligt en er frequent Mistral blaast.

Wereldbekend is het jaarlijkse ‘Festival d’Avignon’ in juli, met theatervoorstellingen van bekende gezelschappen uit gans Europa, alsook de minder gekende artiesten die de toeristen entertainen in de gezellige smalle straatjes.

Avignon nodigt uit met haar gezellige pleintjes en straatjes. Het werkelijke actieve centrum la Place de l’horloge, hier nodigen menig restaurant en gezellige terrasjes uit om te genieten van la belle Provence. Op het groot plein omzoomd door platanen, staat centraal een antieke paardenmolen om de kleinsten onder ons te vertieren. Op de rocher des Doms, monnikenrots, prijkt le Palais des papes en de kathedraal.

.Voor wie in het bovennatuurlijke gelooft, heeft Avignon iets met het magische cijfer 7. De stadsnaam bestaat uit 7 letters, de stad heeft 7 toegangspoorten, ze is opgedeeld in 7 parochies en 7 pausen volgden er elkaar op.

Het centrum van Avignon staat sinds 1995 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Eens binnen de stadsmuren beland je in een wirwar van smalle straatjes die op een doolhof lijkt. Als je Avignon wil bezoeken probeer je best de wagen buiten de stadsmuren waar tal van betalende mogelijkheden zijn. Helaas is het niet allemaal pracht en praal in Avignon. Eens buiten de stadsmuren tref je een chaos aan van woonwijken waar eerder armoede aan de orde komt.

 

BEZIENSWAARDIGHEDEN

1. De indrukwekkende stadsmuren met torens en kantelen waar je helemaal niet kan overkijken. De stadsmuur is meer dan 4 km lang, telt 39 torens en 7 hoofdpoorten. Deze imposante omwalling werd gebouwd in de XIV-de eeuw in opdracht van de pausen.

2. Place de l’horloge als bruisend centrum van Avignon.

3. Rue Joseph Vernet is zowaar de chicste straat in Avignon.

4. In Rue du Roi René waant men zich in Venetië, door de kleurenpracht.