ZOEKEN

Vakantiehuizen met zwembad te huur

Pont Saint Esprit - Gard - Ardèche
info@vakantie-provence.be

Te Huur
Vakantiewoningen
Gîtes
Prestige villa's
Chambres d'hôtes
Last Minutes
Bourgogne
Chambres d'hôtes

Diverse
Wie zijn wij
Contact
Verhuren ?

Huren
Hoe reserveren
Algemene Voorwaarden
Reisbijstand &
Annulatieverzekering

Verzekeringen


Artikelen
Uitstappen
Markten
Apt
Avignon
Fontaine de Vaucluse
Gordes
Isle sur la Sorgue
Lourmarin
Pernes les Fontaines
Rustrel
Saint Didier
Sault
Séguret
Leuk met kinderen
Toulouranc
Cascades de Sautadet
Snoepmuseum
Ezeltocht daguitstap
Waterpretparken
Wave Island Monteux
Aquapark Nyons
Aqualand Cap d'Agde
Bouscarasse Uzès
Watersport
Kayakken
Avontuur - Actief
Klimparcours
Natuur
De kale berg  
Okergroeves Roussillon
Dentelles de Montmirail
Colorado Provençal
Fietsen
Mont Ventoux
Fietsverhuur
Fietsroutes
Vliegen
Rondvluchten
Zweefvliegen
Parapente
Ballonvaart
Evenementen
Festival van Avignon
De Choralies
Monumenten
Palais des Papes
Pont Saint Bénézet
Amfitheaters
Orange
Vaison la Romaine
Musea
Haribo
Wijnen
Wijn
Châteauneuf de Pape

 

 

 

Heel centraal gelegen moderne dorpswoning - airco - 8 personen
Zwembad | Drone | Terras & Tuin | Dorpshuis | Interieur | Kamers | Omgeving | Galerij | Prijs

Pont-Saint-Esprit

Hier mondt de Ardéche uit in de Rhône en nodigt het prachtige middeleeuwse stadscentrum uit tot eenbezoek.

Vanaf het voorplein van de Saint-Saturninkerk heb je een goed zicht op de rivier en de brug. Deze bijna 1 km lange brug met oorspronkelijk 23 bogen is de oudste over de Rhône en dateert uit de 14e eeuw.

Pont-Saint-Esprit is een gemeente in het Franse departement Gard. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Nîmes.

Er is genoeg te zien in Pont-Saint-Esprit, waaronder de priorij van Saint-Pierre , Maison des Chevaliers, waar het Musée d’Art Sacré du Gard is gevestigd.

Ferme aux Crocodiles

De Ferme aux Crocodiles is de grootste reptielenzoo in Europa. Deze dierentuin ligt midden in een weelderig groen landschap met een rijke biodiversiteit.

Meer dan 600 dieren, waaronder 400 krokodillen, leven er in grote vrijheid. Behalve krokodillen kun je ook andere fascinerende reptielen ontdekken, zoals reuzenschildpadden, varanen, slangen en anaconda’s, leguanen, hagedissen en zelfs vissen en tropische vogels.

De Ferme aux Crocodiles is bovendien geclassificeerd als botanische tuin met meer dan 600 exotische plantensoorten: aromatische planten, fruitbomen, waterplanten, specerijen en gigantische kruiden. In deze dierentuin komt de flora samen met de fauna om de bezoeker een adembenemende ervaring te bezorgen.

Naast de krokodillen kan u er schildpadden, hagedissen, slangen, vogels  en vissen bwonderen.

De kweekruimte

Bezoek het kamp van professor Cartoux, onderzoeker en krokodillenliefhebber!

Het kamp bevat niet alleen een expositieruimte met infotainment-installaties, je kunt er ook de baby’s bekijken van alle reptielen in Ferme aux Crocodiles: krokodillen, hagedissen, schildpadden, pythons …

In een aangename ruimte komen bezoekers alles te weten over de voortplanting bij krokodillen ‒ van de balts en het afzetten van de eieren tot de broedduur en het uitkomen van de jongen …
Kinderen kunnen in de huid van een onderzoeker kruipen dankzij een interactief parcours en informatieborden met verschillende leesniveaus.

Eindig je bezoek aan de kweekruimte in de tent van professor Cartoux, waar je een korte film kunt bekijken met prachtige beelden van krokodillen zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien!

Ferme aux Crocodiles
395, allée de Beauplan
26700 PIERRELATTE
https://www.lafermeauxcrocodiles.com/

Lavendelmuseum


Een reis naar een magische wereld midden in de lavendelvelden, op een boogscheut van de Gorges de l’Ardèche.
Ontdek hoe etherische oliën worden gedestilleerd uit bloemen ‒ het ambachtelijke proces maakt het tot een magische belevenis.

Kom alles te weten over de geheimen van deze legendarische plant, die al heel lang bekendstaat om zijn aromatherapeutische voordelen.

Wij delen graag onze geschiedenis en kennis met onze bezoekers.
De wandelingen doorheen de velden zijn een aanrader en helemaal gratis.
Bezoekers kunnen ontspannen terwijl ze genieten van ambachtelijk ijs of een drankje. Midden in de lavendelboerderij zijn ook picknicktafels beschikbaar onder de bomen.
Voor kinderen is er een educatieve ruimte voorzien, een speeltuin met tokkelbanen, houten speeltoestellen en touwen.

Ons aanbod cosmetische en voedingsproducten op basis van lavendel vind je in onze winkel, gevestigd in de voormalige schapenstal van onze overgrootouders.

Lavendelmuseum
Route des Gorges
D-490
07700 Saint-Remèze
https://www.lamaisondelalavande.com

Cité du Chocolat Valrhona

Het Franse Maison Valrhona is een referentie in de chocoladewereld en dan vooral onder sterrenchefs, patissiers en chocolatiers. Het merk biedt gastronomische creaties en gaat graag in op specifieke eisen van professionals. Valrhona doet zijn devies “proposer le meilleur pour créer le meilleur” alle eer aan en heeft ondertussen het hart van elke fijnproever veroverd.

In Cité du Chocolat deelt Valrhona niet alleen zijn gastronomische kennis, het publiek kan er ook de magie van chocolade beleven. Bereid je voor op een zintuiglijke ervaring tijdens een unieke reis naar de kern van smaak ‒ van de cacaoplantage tot het atelier van een sterrenchef. Cité du Chocolat biedt een unieke, interactieve ontdekkingsruimte van 2 000 m² waar je met het hele gezin een bijzondere gastronomische ervaring kun beleven.
Een bezoekerstraject 100% chocolade voor jong en oud, samen met familie of vrienden.

LA CITE DU CHOCOLAT
12 Avenue du Président Roosevelt
26600 Tain-l'Hermitage
France
https://citeduchocolat.com/

 

De Arena  in Nîmes

Ontdek de tribunes en de binnengalerijen van de Arena van Nîmes, een van de best bewaarde Romeinse amfitheaters. Gratis audiotour beschikbaar in 10 talen, gratis spelletjesboekje voor kinderen in het Frans en Engels.
Dagelijks geopend (behalve tijdens de stierengevechten en shows)

www.arenes-nimes.com

La Forêt d’Émile Zarbre

La Forêt des Jeux in Saint-Remèze opent de deuren in 2012. Dit unieke recreatiepark biedt een combinatie van spel, kunst en natuur en is ondermeer opgenomen in Trotter, De Groene Reisgids en de GEOGIDS.

Maar in september 2018 installeert de buxusmot zich … Een mooie vlinder en zijn rups, verslingerd op buxus. In twee weken tijd wordt La Forêt des Jeux helemaal kaalgevreten. Er zijn geen bladeren meer, geen schaduw ‒ alleen nog een apocalyptisch landschap. Het wonderbaarlijke bos is verplicht de deuren te sluiten, een werk van zeven jaar gaat verloren. Het bedrijf, met drie medewerkers, is gedoemd te verdwijnen, maar de oprichters leggen zich niet neer bij hun lot. In een paar maanden tijd vinden ze een nieuw bos, waar ze paden aanleggen, speeltoestellen creëren en opnieuw een wonderlijk universum in het leven roepen. Op dit moment wordt er alles aan gedaan om de deuren te openen op 1 juni 2019. Ze blijven geloven in het project en willen het bedrijf ‒ en de drie banen ‒ redden. Ze willen de nachtmerrie achter zich laten en opnieuw een droom creëren ‒ mooier, grappiger én met nog meer oog voor het milieu.

Een biologisch recreatiepark! Een bos waar spel, kunst en natuur samenkomen. Een droombos waar stenen, takken en bladeren omgevormd zijn tot beeldhouwwerken en personages waarmee je kunt spelen. Voorzie een halve dag om te kunnen genieten van de 40 natuur-speeltoestellen, alle gekke instrumenten, een schattenjacht, de reusachtige hangmatten … Een bos vol poëtische verrassingen! Voor jong en oud ‒ en alles daar tussenin!

La Forêt d’Émile Zarbre
Route de Bidon
07700 Saint Remèze
https://www.emile-zarbre.com/

Chateau de  Grignan

Het kasteel van Grignan is gebouwd op een hoge rots en ligt midden in de toeristische regio Drôme provençale. Dit renaissancekasteel met classicistische invloeden kent een bewogen geschiedenis.

De verschillende vertrekken met antieke meubels geven de bezoeker een overzicht van het leven in het kasteel doorheen de tijd. Elk jaar wordt in de zomer het theaterfestival Fêtes nocturnes du château de Grignan georganiseerd (40 000 toeschouwers), maar ook gedurende het jaar zijn er tal van culturele activiteiten.

 

Aven D’Orgnac

Een meesterwerk van de natuur ! De grot is een majestueus bouwwerk, een ondergrondse kathedraal met reusachtige zalen en plafonds tot wel 55 meter hoog ‒ bijna even hoog als de Niagarawatervallen! Geniet van deze magische wereld van druipstenen en kristallen … Op 121 meter onder de grond kun je bovendien een betoverend klank- en lichtspel bijwonen, waarna je in enkele seconden met de lift weer omhooggaat.

Het hele jaar door is het grottennetwerk van Aven d’Orgnac ook toegankelijk voor speleologische activiteiten.

De niet-toegankelijke delen van de grot kunnen ontdekt worden via virtual reality sessies.

U kan er ook ondergronds wijn proeven ! Een oenologische ervaring in het hart van de grot. Zien, ruiken, proeven... een uniek en tijdloos moment om de geheimen van de wijnen van de Vignerons Ardéchois te ontdekken.

Tevens is er een  wandelpad – gratis kaart bij de receptie, lommerrijke tuinen, picknickruimte en speeltuin, gratis parkeergelegenheid in de schaduw, winkel met streekproducten, boeken en souvenirs, snackbar, bar, restaurant …

Aven d'Orgnac, Grand Site de France
La grotte et la Cité de la Préhistoire
2240, route de l'Aven
07150 ORGNAC L'AVEN – France
https://www.orgnac.com/


Les Parfums de Grasse


Les Parfums de Grasse werd 32 jaar geleden opgericht in Grasse, het hart van de Franse parfumindustrie. Tegenwoordig is het bedrijf gevestigd in Pierrelatte, in het departement Drôme, waar ze je graag de geschiedenis van het parfum laten ontdekken.
De begeleide rondleiding bij Les Parfums de Grasse is gratis en neemt je mee naar de bakermat van de Franse parfumindustrie.
In het museum vind je een collectie alambieken, flesjes en etiketten uit verschillende periodes, van de oudheid tot de 21e eeuw. In de werkplaats kun je de machines bekijken en krijg je een overzicht van de verschillende stappen in het productieproces van parfum.
Je kunt je bezoek afsluiten in de winkel, waar je de verschillende parfumtypes van Les Parfums de Grasse ‒ eau de cologne, eau de toilette, eau de parfum en kamergeur ‒ vindt tegen fabrieksprijzen. Je kunt er ook heerlijk geurende souvenirs of andere leuke geschenken kopen.
LES PARFUMS DE GRASSE
2 rue de Grasse
26700 Pierrelatte, France
https://www.parfumdegrasse.com/


Grotte Saint- Marcel

Dromerige grot. Waterbassin met kleurenspel en achtergrondmuziek is een absolute aanrader !


Pont de Saint-Martin-d'Ardèche

De 163 meter lange hangbrug in Saint-Martin-d'Ardèche werd gebouwd in 1905.
Het is de eerste brug na de Gorges de l'Ardéche sinds Vallon Pont d'Arc, dus belangrijk als overgang voor racefietsrondes naar de zuidelijke kant van de Ardèche.
De brug is eenbaans en de doorgang wordt gecontroleerd door een verkeerslicht.

Chartreuse de Valbonne

Een prachtig voormalig klooster van de Kartuizer orde, zeker een bezoek waard en een prima plek voor een picknick. Ook verkoopt de goed gesorteerde winkel lokale wijnen en natuurlijk Chartreuse!

Les Cascades de Sautadet

Zwemmen, rotsspringen, klimmen en klauteren, dammen bouwen of lekker luieren aan de watervallen van Sautadet.     
Dit schitterend natuurgebied is de ideale plek om een dagje waterpret te beleven.
De watervallen van Sautadet zijn gelegen aan het prachtige en pittoreske dorpje La Roque sur Cèze.

Bij het binnenrijden van La Roque sur Cèze ziet u een smalle middeleeuwse brug met éénrichtingsverkeer. Net over de brug is een ruime parking. Er is ook een parking dicht bij de plages van de Cèze, dan rijdt u niet over de brug maar rechtdoor. Wat verder op uw linkerkant treft u de parking.
Net voorbij de brug treft u de ruige watervallen aan. Hier ziet u een prachtige stuk natuur hoe de rivier kloven heeft geslepen in de rotsen. Een labyrint van grillige kolkgaten, watervalletjes en beekjes die samen de Sautadet vormen.

Hoe verder u wandelt hoe rustiger het water wordt en hoe veiliger het vertoeven is. Zoek een plekje uit waar u zich kan installeren, let wel het vergt soms wat klim en klauterwerk.

Dit water spektakel trekt jaarlijks een groot aantal toeristen aan. Jammer genoeg, ondanks de vele waarschuwingsborden dat dit een gevaarlijk natuurgebied is, sterven hier mensen ( cijfers augustus 2001 : 23 doden in 20 jaar ).

Deze uitstap is niet geschikt voor kleine kinderen of mensen die niet goed te been zijn!

Weetjes :

De Cèze ontspringt in de Cevennen en mondt uit in de Rhône. Tussen Tharaux en Saint-André-de-Roquepertuis wringt de rivier zich over meer dan 25 kilometer in een kloofdal.

U vindt hier diverse strandjes ( aanrader Plage Les Beaux ) waar u kan zwemmen en zonnebaden.
Ook om te kanoën komt u hier aan uw trekken. Kanotochten van een ganse dag kan u vinden bij pont de Tharaux en bij Goudargues.

Goudargues staat trouwens gekend als het groenste plekje van de Basse Vallée de la Cèze.

Het dorpje La Roque sur Cèze is beslist de moeite om te bezoeken. Het pittoreske dorpje ligt tegen een heuvelwand en is gekenmerkt door smalle steegjes en gigantische eigendommen.
Om hier vastgoed aan te kopen staan er beslist enige nullen in het bedrag.
Op een uurtje ben je er volledig doorheen gewandeld.

Er is een gezellige crêperie waar je ook maaltijd pannenkoeken kan eten. Iets verder bovenop is nog een brasserie.

Aiguèze

Aiguèze is een prachtig plaatsje gelegen in het departement Gard, nagenoeg op de grens met het departement Ardèche. Het plaatsje ligt op een hoge klif langs de rivier Ardèche en staat bekend als een van de mooiste plaatsjes in Zuid-Frankrijk.