Te Huur
Vakantiewoningen
Gîtes
Prestige villa's
Chambres d'hôtes
Last Minutes
Bourgogne
Chambres d'hôtes

Diverse
Wie zijn wij
Contact
Verhuren ?

Huren
Hoe reserveren
Algemene Voorwaarden
Reisbijstand &
Annulatieverzekering

Verzekeringen


Artikelen
Uitstappen
Markten
Apt
Avignon
Fontaine de Vaucluse
Gordes
Isle sur la Sorgue
Lourmarin
Pernes les Fontaines
Rustrel
Saint Didier
Sault
Séguret
Leuk met kinderen
Toulouranc
Cascades de Sautadet
Snoepmuseum
Ezeltocht daguitstap
Waterpretparken
Wave Island Monteux
Aquapark Nyons
Aqualand Cap d'Agde
Bouscarasse Uzès
Watersport
Kayakken
Avontuur - Actief
Klimparcours
Natuur
De kale berg  
Okergroeves Roussillon
Dentelles de Montmirail
Colorado Provençal
Fietsen
Mont Ventoux
Fietsverhuur
Fietsroutes
Vliegen
Rondvluchten
Zweefvliegen
Parapente
Ballonvaart
Evenementen
Festival van Avignon
De Choralies
Monumenten
Palais des Papes
Pont Saint Bénézet
Amfitheaters
Orange
Vaison la Romaine
Musea
Haribo
Wijnen
Wijn
Châteauneuf de Pape

 

 

 

 

ZOEKEN

Vakantiehuizen met zwembad te huur

Saint Marcel de Careiret - Gard
info@vakantie-provence.be

Moderne luxe villa met vloer airco van Vlamingen : 6 personen
Zwembad | Drone | Terras & Tuin | Villa | Interieur | Slapen | Prijs | Omgeving | Galerij | Gastenboek
lussan_les_concules
lussan_les_concules
lussan_les_concules

Saint-Marcel-de-Careiret

Saint-Marcel-de-Careiret is een gemeente in het Franse departement Gard en telt 779 inwoners. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Nîmes.
Heel centraal gelegen voor tal van uitstappen.

Les Cascades de Sautadet

Zwemmen, rotsspringen, klimmen en klauteren, dammen bouwen of lekker luieren aan de watervallen van Sautadet.    

Dit schitterend natuurgebied is de ideale plek om een dagje waterpret te beleven.De watervallen van Sautadet zijn gelegen aan het prachtige en pittoreske dorpje La Roque sur Cèze.

Bij het binnenrijden van La Roque sur Cèze ziet u een smalle middeleeuwse brug met éénrichtingsverkeer. Net over de brug is een ruime parking. Er is ook een parking dicht bij de plages van de Cèze, dan rijdt u niet over de brug maar rechtdoor. Wat verder op uw linkerkant treft u de parking.

Net voorbij de brug treft u de ruige watervallen aan. Hier ziet u een prachtige stuk natuur hoe de rivier kloven heeft geslepen in de rotsen. Een labyrint van grillige kolkgaten, watervalletjes en beekjes die samen de Sautadet vormen.

Hoe verder u wandelt hoe rustiger het water wordt en hoe veiliger het vertoeven is. Zoek een plekje uit waar u zich kan installeren, let wel het vergt soms wat klim en klauterwerk.
Dit water spektakel trekt jaarlijks een groot aantal toeristen aan. Jammer genoeg, ondanks de vele waarschuwingsborden dat dit een gevaarlijk natuurgebied is, sterven hier mensen ( cijfers augustus 2001 : 23 doden in 20 jaar ).

Deze uitstap is niet geschikt voor kleine kinderen of mensen die niet goed te been zijn!

Weetjes :

De Cèze ontspringt in de Cevennen en mondt uit in de Rhône. Tussen Tharaux en Saint-André-de-Roquepertuis wringt de rivier zich over meer dan 25 kilometer in een kloofdal.

U vindt hier diverse strandjes ( aanrader Plage Les Beaux ) waar u kan zwemmen en zonnebaden.
Ook om te kanoën komt u hier aan uw trekken. Kanotochten van een ganse dag kan u vinden bij pont de Tharaux en bij Goudargues.

Goudargues staat trouwens gekend als het groenste plekje van de Basse Vallée de la Cèze.
Het dorpje La Roque sur Cèze is beslist de moeite om te bezoeken. Het pittoreske dorpje ligt tegen een heuvelwand en is gekenmerkt door smalle steegjes en gigantische eigendommen.
Om hier vastgoed aan te kopen staan er beslist enige nullen in het bedrag.
Op een uurtje ben je er volledig doorheen gewandeld.

Er is een gezellige crêperie waar je ook maaltijd pannenkoeken kan eten. Iets verder bovenop is nog een brasserie.

Lussan – Les Concluses

Les Concluses in de Gard is een bijzondere plek die je absoluut moet zien!
De Concluses de Lussan liggen 5 km ten noorden van Lussan op de weg naar Verfeuil. Het is een uitzonderlijke site met een rotsachtige kloof die in de loop der jaren is uitgeslepen door de Aiguillon, een riviertje dat 's zomers droog staat, maar vurig en onstuimig is bij hevige regenval, vooral in de herfst...

Vanaf de top van het pad dat u naar het "portaal" brengt, is het uitzicht buitengewoon: rotswanden, holtes in de rivierbedding, bekend als "marmites du Diable", een rotsachtige chaos geven de volle omvang en pracht van de site...

Vanaf de parkeerplaats daalt u 30 minuten lang af langs de kloof, tegenover kliffen die bezaaid zijn met gaten en spelonken, en komt u uiteindelijk bij het "portaal", een geul van bijna gesloten wanden aan de bovenkant, waar de rivier passeert en die u via een voetbrug oversteekt. Eenmaal beneden kunt u genieten van de stilte en de schoonheid van deze rotskathedraal.

Les Concluses is een verbluffende kloof van circa 6 kilometer lang met overhangende rotsen bij de rivier de Aiguillon. Het hoogteverschil is er circa 200 meter. Het leuke is dat in de zomermaanden, meestal vanaf medio juni, de bedding van de rivier droogvalt. Je kunt dan een flink stuk stroomopwaarts over de rivierbedding lopen, of beter gezegd klauteren.

Aven D’Orgnac

Een meesterwerk van de natuur ! De grot is een majestueus bouwwerk, een ondergrondse kathedraal met reusachtige zalen en plafonds tot wel 55 meter hoog ‒ bijna even hoog als de Niagarawatervallen! Geniet van deze magische wereld van druipstenen en kristallen … Op 121 meter onder de grond kun je bovendien een betoverend klank- en lichtspel bijwonen, waarna je in enkele seconden met de lift weer omhooggaat.
Het hele jaar door is het grottennetwerk van Aven d’Orgnac ook toegankelijk voor speleologische activiteiten.
De niet-toegankelijke delen van de grot kunnen ontdekt worden via virtual reality sessies.

U kan er ook ondergronds wijn proeven ! Een oenologische ervaring in het hart van de grot. Zien, ruiken, proeven... een uniek en tijdloos moment om de geheimen van de wijnen van de Vignerons Ardéchois te ontdekken.

Tevens is er een wandelpad – gratis kaart bij de receptie, lommerrijke tuinen, picknickruimte en speeltuin, gratis parkeergelegenheid in de schaduw, winkel met streekproducten, boeken en souvenirs, snackbar, bar, restaurant …
Aven d'Orgnac, Grand Site de France
La grotte et la Cité de la Préhistoire
2240, route de l'Aven
07150 ORGNAC L'AVEN – France
https://www.orgnac.com/