De Fougasse is een iconisch brood uit de Provence, met een knapperige korst en een zachte, luchtige binnenkant. Vaak herkenbaar aan zijn blad- of aarvorm, wordt het gemaakt met olijfolie, tarwemeel en verschillende vullingen zoals olijven, ansjovis, kaas, spekblokjes of Provençaalse kruiden.

Het brood vindt zijn oorsprong in de Romeinse “panis focacius” en werd oorspronkelijk gebakken in de houtoven om de temperatuur van de oven te testen. Tegenwoordig is het een populaire specialiteit op markten en in bakkerszaken door heel de Provence.

Fougasse wordt gegeten als aperitiefhapje, bij salades, of gewoon als snack. Het is niet alleen lekker, maar ook een symbool van de Provençaalse levenskunst: eenvoudig, eerlijk en vol smaak.

Vakantie ideeën in de buurt

Evenementen

De Ban des Vendanges des Côtes du Rhône

Oogstfeest en ode aan de wijn !
Lees meer
Steden en Dorpen

Avignon

Avignon de pausenstad omwald met prachtige muren
Lees meer

Blijf op de hoogte

Ontvang promoties en nieuwe woningen in ons aanbod.